Hyvinvointia jaloillesi – valitse kenkäsi oikein

Hyvinvointia jaloillesi – valitse kenkäsi oikein

Sopivien kenkien valinta saattaa joskus olla pulmallista. On sitten kyse työkengästä, vapaa-ajan kengästä, juoksuun tai muuhun urheiluun sopivasta kengästä tai juhlakengästä, yleensä valinta ei ole ihan helppo ja kohdistamme kenkiin paljon odotuksia. Kenkien pääsääntöinen tehtävä on suojata jalkateriä kylmältä tai kuumalta, kosteudelta, pintojen kovuudelta ja teräviltä poikkeamilta, kolhuilta tai jalkaa vahingoittavilta aineilta. Sen lisäksi kengällä on tietysti myös ulkonäöllisiä kriteereitä; ne ovat osa pukeutumista ja muotia ja moni meistä haluaakin kengän paitsi olevan mukava jalassa, myös omaan tyyliin sopiva ulkonäöltään.

Mitä pitempiä aikoja kengät ovat jalassamme, sitä enemmän pitäisi painottaa kengän teknisiä ominaisuuksia. Juhlakengän ei ehkä niin oletetakaan olevan täydellisesti jalkaa tukeva, sillä se on jalassa vain harvoin ja silloinkin vain lyhyen ajan kerrallaan. Sen sijaan esimerkiksi työkenkä tai juoksukenkä on syytä valita jalkaterveyden kannalta tärkeisiin kriteereihin perustuen, sillä ne ovat jalassa pitkiä aikoja ja vaativissa olosuhteissa, jolloin jalkoihin kohdistuvat vaikutukset ovat suuret. Kun kenkä vastaa olosuhteiden vaatimuksia ja ovat mukavat jalassa, sujuu työ tai urheilusuorituskin huomattavasti paremmin ja oma kokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy kun jalkoihin ei tule tarpeettomia terveyshaittoja. Työkenkien tarkemmista valintakriteereistä voit lukea lisää Askelterapia.fi-sivustolta, sieltä löydät kattavan tietopaketin ja hyviä neuvoja sinulle sopivan työkengän valintaan.

Minulla ei istumatyöläisenä ole työkengille suurta tarvetta, sen sijaan olen jo vuosia koittanut löytää hyvät kengät vapaa-aikaan. Tähän asti eteinen on ollut täynnä erilaisia kenkiä eri käyttötilanteisiin ja se on välillä tuskallista, sillä eteinen tulvii monen ihmisen kenkiä moneen eri tilanteeseen ja koskaan ei tahdo löytää sitä kenkäparia joka kulloinkin olisi paras. Kiireisessä arjessa usein jalkaan laittaa ensimmäisen käteen osuvan oman kenkäparin ja sitten ihmettelenkin hiekkalaatikon reunalla kun kesäsandaalit täyttyvät hiekalla... Haluan yhden parin monitoimikenkiä, kiitos!

Valitsin Suecos-kenkävalikoimasta Alma-tennarit ja ryhdyin kokeilemaan miten ne toimivat lapsiperheen arjessa ja toisaalta omien tarpeideni mukaan myös lenkkeilyssä ja kaupungilla asioinnissa. Pukeutumistyylini on väriltään aika neutraali, joten valitsin harmaat tennarit joita on helppo yhdistellä eri vaatteisiini, valikoimasta löytyy myös räväkämpiä värejä niitä kaipaaville.

https://www.hyvavointi.fi/blogi&entry=19

Lähdössä kaupungille ostoksille

 

Comments are closed.