Blogisti testaa: Suecos Lena työkengät

Viihdyn paljon korkojen päällä vapaa-aikanani, joten kun minulle tarjottiin Suecos Lena -kenkiä käyttööni, tuumin niiden olevan mielenkiintoinen kenkäuutuus kokeiltavaksi. Kengät ovat ulkoisesti silmää miellyttävät ja sopivat mainiosti niin arkisempaan kuin vähän tyylikkäämpäänkin pukeutumiseen, 5 cm korko antaa sopivasti ryhtiä askeltamiseen. Kengissä on pehmeä sisäpohja, joka tukee hyvin jalan kaarta ja iskuvaimennettu kanta pehmentää askelia.

Pehmeä sisäpohja onkin ensimmäinen, johon kiinnitin huomiota sujauttaessani kengät jalkaani ensimmäistä kertaa. Korkokenkien kanssa olen tottunut siihen, että ne eivät välttämättä ole kovin mukavat jalassa edes lyhyessä käytössä - Lenan pehmeät sisäpohjat kuitenkin saavat askelet tuntumaan miellyttäviltä pitempänäkin käyttöpäivänä. Jalan päälle tuleva tarrakiinnitteinen remmi on helppo ja nopea kiinnittää ja sen ansiosta kenkä pysyy tukevasti jalassa. Remmin kiristyksen kanssa sain itse kyllä hieman harjoitella, alkuun tuli laitettua se liian kireästi kiinni ja tällöin jalan liikkuessa tarra aukeaa helposti ainakin vaihtelevammassa maastossa, kengät olivat minulla ensimmäisellä kerralla jalassa viime kesänä kun lasten kanssa Korkeasaareen menimme, muutamaan kertaan piti pysähdellä säätämään tarroja alamäessä ennen kuin opin. Kannattaa siis jättää muutama milli liikkumisvaraa jalalle, silloin remmi pysyy hyvin kiinni.

Ensimmäisinä pitempinä käyttöpäivinä huomasin myös, että kengästä tulee kevyttä hankautumista toisen jalkani sisäsyrjälle päkiän sivustalle. Jalkani ovat kenties hieman eri paria, sillä toisen kengän kanssa tätä ongelmaa ei ollut. Vaihdoin käyttöön ohuemmat sukat, jolloin ongelma lähes hävisi. Kenkä lienee myös ajan saatossa vähän paremmin mukautunut jalkaani, nyt menee vähän paksumpikin sukka vaivatta kenkään.

Käytössä tykkään pehmeiden sisäpohjien lisäksi myös kengän huolettomasta materiaalista. Mikrokuitukenkää on helppo pyyhkiä kostealla jos ulkopintaan tarttuu likaa. Se myös hengittää ja sen myötä jalat eivät pääse hautumaan ja hikoamaan kengissä vaikka olisivat koko päivän jalassa.

 

Suecos Lenasta on tullut arkipäivieni lempparikengät kaupunkioloihin, helppo ja nopea sujauttaa jalkaan/jalasta pois, näyttää kivalta oikeastaan kaikkien vaatteiden kanssa ja vaikka askelia kertyy niin tuntuvat mukavalta jalassa läpi päivän.

Lue lisää!

Comments are closed.